Uit mijn pen glijden vaak menselijke emoties en onthullingen van het leven. Mijn eerste korte verhaal, ‘Een geheimzinnig bezoek’, opent de poort naar een wereld met onverklaarbare gebeurtenissen.

Nina draait de sleutel in het slot om, duwt de boompjes van de extra sloten naar beneden en controleert of de deur goed is afgesloten. Haar vriend Erik is tien dagen geleden omgekomen tijdens een rit op zijn motor. Hij reed te hard over een verlaten en spiegelglad dijkje. Hij had stevig moeten remmen, gleed uit, knalde tegen een kale boom en belandde vervolgens in een bijna bevroren sloot. Onderkoeling werd hem fataal. Ze had hem vaak gewaarschuwd.

Het onzichtbare voelt dichtbij

Na de begrafenis en de vele vreemde blikken die ze had ontvangen, voelde Nina angst om alleen thuis te zijn. Het gevoel dat er voortdurend iemand naar haar keek overheerste. Soms leek ze een rilling te voelen, alsof iemand in haar nek ademde. Haar hond Rakker had gisteren naar iets onzichtbaars gegromd. Voordat Erik was overleden, had Nina nooit de gewoonte gehad om al haar deuren driedubbel op slot te doen. Nu mag Rakker zelfs mee naar haar slaapkamer en ligt voor de deur over zijn baasje te waken. Nina huilt zichzelf vaak in slaap, ze ligt ’s nachts te woelen en te zweten

Een angstige nacht

Deze nacht lijkt opnieuw hetzelfde te verlopen als de afgelopen drie nachten. Midden in de nacht weet ze niet waar ze is en hapt ze naar adem. In paniek kan ze het lichtknopje niet vinden, terwijl Rakker in een hoek van de kamer staat te grommen. Zweetdruppels rollen langzaam over haar rug en laten rillende sporen achter. Hijgend zit ze rechtop in bed, haar hart klopt onregelmatig. Ze moet letterlijk naar adem happen om niet flauw te vallen. Ze heeft het gevoel dat ook zij doodgaat en laat zich achterover in haar kussen zakken. Rakker blaft luid, dit brengt Nina weer een beetje bij.

Een schim uit het onbekende

Haar hond springt op en neer en kwispelt alsof hij iemand begroet. Nina wrijft in haar ogen en schudt haar hoofd. In de hoek van de kamer ziet ze een lichtblauwe, bijna witte schim zweven, een ijzige en holle stem zegt haar naam. Nina heeft nooit geloofd in leven na de dood of zweverige zaken, maar dit lijkt serieus. De schim komt steeds dichterbij en krijgt duidelijk een menselijke vorm. ‘Erik? Ben jij dat?’ haar stem is amper te verstaan. De geur van het leren motorpak, wat Erik altijd droeg, is plotseling intens aanwezig. Rillingen lopen over haar lijf, ze moet zich concentreren op haar ademhaling om niet weer bijna flauw te vallen. De schim antwoordt, en tegelijkertijd voelt het alsof iemand een troostende arm op haar schouder legt. ‘Nee, ik ben Erik niet. Ik ben Israfel, jouw beschermengel. Erik …’

Onverwachte tekens

Nina wordt wakker van Rakker die aan haar wang snuffelt. Maanlicht sijpelt door een kier tussen de donkerblauwe gordijnen. Ze kijkt naar de lege plek naast haar en schrikt, het kussen naast haar lijkt beslapen. Verfrommeld, zoals Erik zijn kussen altijd onder zijn hoofd legde. Erik’s geur is nu duidelijk waarneembaar, én ze herinnert zich Israfel. Ze weet instinctief dat dit geen droom is. Nina pakt het kussen en drukt het tegen haar neus. Dan ziet ze de ring die Erik heeft meegenomen in zijn graf… Ze gilt. Een windvlaag strijkt door de kamer, en Rakker jankt. ‘Lieve Nina, ik had naar je moeten luisteren, zegt de wind traag.’ De slaapkamerdeur slaat dicht.

 

Dit korte verhaal is gebaseerd op mijn nieuwe boek: “De oneindige knoop”, waar ik achter de schermen nog steeds hard aan werk.

Louisa Westra

Ontdek de wereld door mijn ogen terwijl ik, Louisa (51), mijn gedachten deel over het leven om me heen en mijn innerlijke reis. Als schrijver van ‘Koud water bij de wijn’ ben ik momenteel druk bezig met mijn tweede boek, ‘De oneindige knoop’. Samen met mijn man geniet ik van het leven in het prachtige Alkmaar. Onze drie geweldige kinderen, in de leeftijd van 23, 17 en 12 jaar, houden ons jong van geest. Bedankt voor het lezen, ik vind het leuk als je een reactie achterlaat. Blijf mijn avonturen volgen op Instagram, zo blijf je ook op de hoogte van mijn nieuwste blogs. Bezoek de pagina “Over Louisa” om meer over mij te weten te komen of lees mijn boek.

 

Lees ook mijn blog: Een lege plek in het hoofdkussen

 , , , , ,