Als ik ergens de kriebels van krijg zijn het wel die stickers achterop een auto waarop de kreet: “BABY ON BOARD” staat gedrukt, in de meest grappige letters ook nog.

Het lijkt erop dat als ik deze sticker niet vanuit mijn voorruit heel dichtbij zie komen, ik dan met volle vaart op de auto voor mij zal rijden; alsof de sticker een garantie is. Zal het ontbreken van deze sticker mij groenlicht geven om met volle vaart tegen de bolide van de ouders met baby aan boord aan te botsen?

Het belang van voorzichtigheid en het gebruik van baby aan boord-stickers.

Waarom zou iemand voorzichtiger doen in de wetenschap dat er een baby aan boord is? Of zien deze stickerplakkers hun kind als hebbeding en de sticker als bewijs van het meedoen aan het beeld dat de maatschappij hun oplegt: “Kijk ons eens goed en verantwoord bezig zijn.” Wat ze in feite vaak niet zijn, omdat de sticker negen van de tien keer zit geplakt op de tweede auto van het gezin.

Het geloof en de boodschap achter de “JAWEH IS GENADIG”-bumpersticker.

Nog zo’n voorbeeld is de bumpersticker met de leus: “JAWEH IS GENADIG,” deze keer moet Onze-Lieve-Heer voor de safe zone rondom de auto zorgen. Bij het zien van deze sticker krijg je misschien wel een directe verbinding met Onze-Lieve-Heer en waarschuwt hij je niet te dichtbij je voorganger te komen. Maar is het niet zo dat wij allemaal kinderen van Onze-Lieve-Heer zijn en hij ons allemaal beschermt? Sticker of niet?

Een creatieve benadering: de impact van gepersonaliseerde bumperstickers op verkeersveiligheid.

Misschien moet ik in dat geval maar mijn eigen bumpersticker ontwerpen, de tekst op de sticker vervangen door drie puntjes … zodat mijn achterligger zelf iets in kan vullen. Kom op zeg! We weten toch allemaal dat het veiliger is om afstand te houden? Of ben ik nu gek? Ik weet dat er veel dwazen op de weg rondrijden: druk met een telefoon, lipstick of mascara, iets wat ook mét een bumpersticker als safe zone echt wel aanrijdingen veroorzaakt.

Veiligheid boven alles: de kracht van bewustmakende bumperstickers op de weg

Handjes aan het stuur, oogjes op de weg, let gewoon op en kop erbij zijn de boodschappen en misschien zelf teksten voor op zo’n bumpersticker. Als ik deze tegenkom, beloof ik plechtig drie keer te claxonneren, of mag dit alleen als de bumpersticker dit van mij vraagt?