De geur van mijn kinderen is specifiek: ze dragen, zoals iedereen, alle drie hun eigen unieke geur.

Ik herinner mij de geur van hun huid na hun geboorte, zoet en warm. De keren dat ik mijn neus op hun zachte hoofdhuidje drukte om hun geur voor altijd in mij op te nemen zijn ontelbaar. Over een aantal maanden druk ik mijn neus op de tere hoofdhuid van mijn eerste kleinkind, dit zal mij ongetwijfeld ontroeren en diepe herinneringen naar boven halen aan de babytijd van mijn eigen kinderen.

Hoe ik nog steeds kan genieten van de vertrouwde geur uit hun babytijd.

Mijn oudste werd geboren met een bos donkere krullen, haar haartjes waste ik met de meest gebruikte babyshampoo van het land, die in dat zachtgele flesje, een geur die me steevast doet denken aan de babytijd van al mijn kinderen. Nu ze groot zijn, de oudste bijna drieëntwintig jaar en de jongste bijna twaalf jaar kan ik nog steeds mijn neus op hun bol drukken, hun geur opsnuivend als een moederdier opzoek naar herkenning uit hun babytijd.

De unieke geuren van mijn kinderen: puur natuur versus verfijnde haarproducten.

Ook nu hebben ze ieder hun eigen geur, sterk verbloemd door de haarproducten die vooral de meiden de meiden gebruiken. De geur van mijn zoon ligt wat dat betreft het dichtste bij ‘puur natuur.’ Het woord ‘ijdelheid’ komt niet in zijn woordenboek voor. Wanneer ik hem vraag zijn haar te wassen, omdat ik vind dat zijn haar nogal begint te ruiken, drukt hij zijn hoofd met zijn te lange korte en natte haar tegen mijn neus als hij de douche uitstapt. ‘Ruik ik nu lekker mam?’ vraagt hij dan en ik knik, ‘héérlijk man!’ antwoord ik dan met mijn neus snuffelend in zijn haar, geurend naar zeep, de man die hij ooit wordt en de baby die hij was.

De onweerstaanbare geur van baby’s: van liefde en herkenning.

Baby’s hebben een niet te omschrijven eigen geur, waarschijnlijk om hun ouders onvoorwaardelijk van hun te laten houden. De wasmiddel lijn met dezelfde geur als het bekende babyshampoomerk springt hier slim op in, toch heb ik het nooit gekocht. Deze geur hoort bij baby’s en niet op de boxershort van mijn man of de spijkerbroek van mijn bijna 18-jarige dochter.

 

Volg mij op Instagram. Zo blijf jij ook op de hoogte van mijn nieuwste blogs.

 , , , , ,